Ovih pola godine zima polako odbrojava svoje posljednje dane i mora se priznati da noći i jutra nisu samo hladna. Još uvijek imamo mrazove, s jutarnjim mjerenjima i do -2 i -3, tako da je sezona opeklina još prilično gusta. No, od početka rata u Ukrajini cijene su naglo porasle u svim mogućim područjima našeg života, pa tako i u samom drvu za ogrjev. Danas pričati o cijeni peleta i ugljena je suludo jer je u nekim krajevima cijena udvostručena ili utrostručena.

 

Peć na pelete tako je postala ogromna investicija, donedavno je vreća koštala oko 5 eura, dok je danas 7 eura. Ali zbog velikog broja inovatora na našim prostorima, sljedeći slučaj dolazi iz Republike Srpske, gdje Rade Vujić dospijeva na naslovnice svih portala jer je izumio jako dobro gorivo za peć. Odnosno, odlučio se za proizvodnju peleta koji koštaju oko 13-15 eura za njegovu vreću, a napravljeni su od materijala koji sigurno ne štete našem okolišu.

 

 

“Peleti ambrozije koje sam proizveo u postrojenju koje sam sam projektirao i izgradio koštaju 30 kilometara po toni ili 15 eura. To je cijena struje i to je sve. Ambrozija, biljka koju su svi htjeli iskorijeniti, ali nisu uspjeli iskorijeniti, u posvuda je Evo, i mislim da su mi susjedi jako zahvalni na tome. Dakle, sastojci za moju peć rastu ispod prozora po cijelom polju, posvuda, tako da nema razloga za brigu, barem s moje strane”, objasnio je Vujić. Što mislite o svemu ovome?

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here