Kako se proljeće približava, mnogi ljudi počinju razmišljati o uređenju i renoviranju svojih domova. Jedna od neizbježnih stavki na listi obaveza je slikanje. Međutim, cijene boja su značajno porasle od prošlog proljeća, pa biste mogli razmisliti o tome da sami obavite posao. Ako krečite stan od 60 kvadrata biće vam potrebno manje od 4.000 dinara za materijal. Međutim, ako angažujete majstore, cijena se drastično povećava i može vas koštati više od 1.000 eura.

Veličina površine koju treba obojiti može se procijeniti množenjem površine prostorije sa tri. Na primjer, u prostoriji od 60 kvadratnih metara, površina za farbanje bi bila 180 kvadratnih metara. Međutim, ovaj broj može biti manji ovisno o veličini stolarije u prostoriji.Da biste za samo 2.000 dinara izbeli stan od 60 kvadrata, trebalo bi da nabavite oko 30 litara kreča.

Ako neko ko živi u malom stanu odluči da kreči zidove, moraće da potroši najmanje 3.600 dinara na kreč.Ako trebate malterisati zidove, trošak će biti malo veći.Cijena molera je porasla u proteklih godinu dana, a trošak malterisanja i krečenja u prosjeku je 1,5 do 5 eura po kvadratu. Osim toga, cijena pripreme površine za farbanje u prosjeku iznosi 1,5 eura po kvadratnom metru.

Najjeftinija opcija za stan od 60 kvadrata bila je 360 ​​eura, ali ove godine je situacija drugačija jer je poskupio materijal. Najskuplja opcija sada je 990 eura.- Sve je poskupelo – boja, gipsane table, stiropor, sve. Proizvođači pred svaku sezonu dignu cene, pa je tako i sad – rekao je za Nova.rs jedan beogradski moler.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here