Iako je od raspada bivše države Jugoslavije prošlo skoro 30 godina, još uvijek postoje oni ljudi koji se sa sjetom sjećaju tog perioda i koji se sa sjetom sjećaju predsjednika Josipa Broza Tita koji je umro 1980, a od toga perioda je krenuo i raspad te države.

Kada je riječ o Titu on je svakako jedna od najvažnijih svjetskih političkih ličnosti koje su obilježile 20 vijek, a koliko je on stvarno bio cjenjen u svijetu govori i ta činjenica da je na njegovoj sahrani bilo prisutno preko 200 stranih zvaničnika.

O njemu se i dan danas priča i piše, i tako se oktrivaju neke stvari koje su kontroverzne i koje niko ne može da objasni,.

On je naime bio u braku sa Jovankom, koja ga je uvijek pratila na njegovim putovanjima, ali je javnosti bilo čudno to da je ona nekoliko godina prije njegove smrti jednostanvo nestala sa lica zemlje.

Međutim, kada su njega pitali gdje je ona i zašto ona više ne ide sa njim, on je smao odgvorio da su oni u braku i dalje i da je sve uredu i to je bilo dovoljno.

On je naime umro u svojoj 84 godini, zbog tromba koji se stvorio u njegovoj nozi, a doktori nisu smjeli da donesu odluku o tome da se njegova noga amputira.

On je imao dva sina i njegov unuk je nedavno za jedan medij iz Hrvatske rekao neke stvari koje do tada nisu bile poznate javnosti.

On je tako otkrio kako je njemu lično Tito povjerio jeste da je njegova najveža greška to što je on 1974. godine dozvolio da se promjeni ustav, a on je umro 6 godina nakon toga i nije svjedočio ratu i stradanjima koje su obilježile kraj 20 vijeka na ovim prostorima.

Vaš komentar?

Preporuke