Na ovu jako simpatičnu sliku, gotovo niko nema apsolutno ispravan ili apsolutno netočan odgovor, za razliku od drugih testova inteligencije. Ali ako koristite logičko razmišljanje i dopustite da na to utječe vaša životna filozofija, tada ćete otkriti nešto o sebi i vjerojatno naučiti. Sada, morate se spremiti, i pokušati sami dati odgovor na ponuđenu pitalicu.Iz ove se zagonetke mogu izvući dva zaključka, a vjerujemo da ih može biti i više. Oni polaze od dva potpuno različita polazišta, a vaše polazište će vam reći kako mislite. Morate dobro pogledati sliku i prepustiti se svojoj logici.

Tada ćete vidjeti koliko se podudara s onim autora ove zagonetke. Usredotočite se na sliku i odgovorite na pitanje tko je najgluplji od četvero na drvetu, šta mislite ko bi to mogao da bude?

1. Najgluplja osoba je pod brojem 1

Po najjednostavnijoj logici, u ovoj je situaciji najsigurnija osoba koja sjedi najbliže samom stablu. Logično, najsigurnije je jer sjedi blizu stablaa i nije poput ljudi koji sjede daleko na grani.Iz ovog obrazloženja proizlazi da su najgluplje osobe označene brojevima 1 i 4. Ali možda je osoba pod brojem 4 prisiljena da siječe granu na kojoj sjedi jer je možda sklona samoubojstvu. Da li je ona pametna ili glupa? S druge strane, osoba 1 mirno promatra dok čak dvije osobe sijeku granu na kojoj sjedi kao da je potpuno nesvjestan onoga što slijedi, što nas dovodi do zaključka da je osoba 1 najgluplja.

Ako ste zaključili ovom logikom: Vjerojatno vjerujete u znanstveni napredak i ispitivanje starih rješenja razumno i logično. Vjerujete da možete oblikovati budućnost i ostvariti svoje ciljeve.

Preporuke