Ukrajinu potresa ovaj skandal , a uključile su s ei nadležne institucije, nakon što je policij počela da istražuje slučaj mlade , djevojčice blogereke Milane Mile-Mahanec , koja ima samo osam godina , ima uspješnu internetsku karijeru i vjerovali ili ne ima dečka , koji je od nje stariji cijelih 5 godina , on ima 13 godina , i takođe se bavi internet freelensingom , odnsono i on je bloger. A za sve ovo zna i Milanina majka , Darja koja je svom djetetu dala blagoslov , za ovu vezu.

 

 

Ova djevojčica Mila ima preko sedam miliona pratilaca na društvenim mrežama, na platformi Likee, koja je nalik na TikTok,a popularnija je od tik toka među ruskom i ukrajinskom omladinom , vjerovatmo jer dolaze sa istog govornog područja. A osim toga na instagram profilu ova djevojčica ima preko pola miliona pratilaca. Ona je na jednoj od svojih objava napisala ” Paša i ja smo sada par”.

 

 

Uprkos tome što je cijela ova priča tek nedavno privukla pažnju i našla se u žiži javnosti , čini se da cijela fama traje i duže nego što je poznato. Naime oni su oboje na svojim profilima u vidu storija objavljivali zajedničke fotografije , na kojima se njih dvoje ( djevojčica od 8 i dječak od 13 godina) ljube , spavaju, grle u istom krevetu. Na jednoj se fotografiji vidi kako su zagrljeni dok Milana pere zube , a oboje su samo u donejm vešu. Te fotografije je neko poslao nadležnim služabama u Ukrajini , većina fotografija ovog karaktera je ukoonjena i izbrisana , a ostavljene su samo one koje su primjerene njihovoj dobi , na kojima njih dvoje nisu sami ili ih je fotografisao neko drugi, u nekim normalnim uobučajenim situacijama.

 

Majka ove maloljetne djevojčice je za medija dala izjavu u kojoj objašnjava da ona nije imala nikakav problem sa njihovom vezom te da je podržava u svemu što želi , jer to je ipak njhov život i ona se mora tako i ponašati i dati svom djetetu slobodu da odlučuje. Ona se zbog svoje izjave i cijele situacije našla na udaru kritika i medija i služi , ali i šire javnosti , čak se razmatra opcija oduzimanja starateljstva nad djevojčicom. Koji je vaš stav o ovoj situaciji.