Majls Brevin (48) je taksista iz Ontarija koji je radio regularno svoj posao kada je u svom taksiju prolazio jednom sporednom ulicom u samom centru grada, gdje je vidio jednog starijeg čovjeka kako leži bespomoćno na snijegu.

Odmah je zaustavio taksi, izašao i pomogao starijem muškarcu, ali nije mogao ni slutiti da će mu upravo taj momenata promijeniti život. Naime, tih nekoliko je napadalo jako puno snijega u njegovom gradu, pa je on jedva čekao da okonča smjenu. I dok je pravio jedan od svojih zadnjih krugova za dan ugledao je tog starca koji je izgledao kao da se skoro smrzao.

“Uopšte nije znao svoje ime. Izgubio je potpuno orijentaciju. Kaže da je pošao da kupi sebi novine i da se okliznuo i pao. Odmah sam ga odveo u bolnicu. Dok smo se vozili dolazio je pomalo k sebi, ali očito je bilo da je tom čovjeku bila potrebna bolnička njega i doktorski pregled. Kada mo došli pitali su me da li smo starac i ja u nekom srodstvu rekao sam da nismo i da sam ja obični prolaznik koji je vidio da je bio u nevolji. 

Za svaki slučaj sam ostavio svoj broj telefona ako im bude nešto više zatrebalo. Sjedio sam u hodniku bolnice kako bi vidio šta će doktori da kažu, u nadi da mu nije život ugrožen. Poslije sam ipak morao otići kući jer mi doktori nisu ništa rekli.

Međutim, 7 dana poslije sam dobio jedan veoma čudan poziv. Zvao me neki gospodin Li i rekao mi da hoće da mi se zahvali. Nije mi bilo ništa jasno dok nije pomenuo bolnicu i onda sam skontao da je to starac kojeg sam dovezao prošle sedmice u bolnicu na pregled.”

Ostatak teksta pročitajte OVDJE

Preporuke