Naime, radi se o tome da je direktor Svjetske zdravstvene organizacije istakao kako je cijeli svijet ušao u opasnu fazu pandemije korona virusa. Primjećuje se drastičan porast novozaraženih i to u cijelom svijetu. Kako saznajemo, Amerika je u mnogo većim problemima za razliku od ostalih zemalja.

 U svim državama koje su prije nekoliko dana smanjile mjere predostrožnosti se dosta toga promijenilo na gore. Takodjer smo saznali da je situacija veoma loša u Brazilu, te se pogoršava i u Kini, a posebno u Pekingu, ali i u Južnoj Koreji to jeste u Seulu. Navedeno je da 81 zemlja ima veoma veliki skok novozaraženih, dok samo 36 zemalja u cijelom svijetu bilježi pad oboljelih.

 Prema informacijama Džon Hopkinsa, korona virusom se do sada zarazilo preko 8,5 miliona ljudi, dok je 463.000 preminulo. Naime, prije par dana je u Ženevi održana press konferencija, te je direktor SZO Tedros Adanom imao priliku istaći da je poslednji četvrtak bio najgori dan u svijetu, kada se uzme u obzir broj novozaraženih osoba. Naime, najveći broj novozaraženih osoba dolazi iz Amerike, Azije kao i sa Bliskog Istoka, te je povodom toga rekao sljedeće: “Svima je širom svijeta preko glave karantina. Države pokušavaju da što prije otvore granice i da oporave ekonomiju, međutim tu postoji jedan problem, a on je virus koji se i dalje brzo širi. Još uvijek je taj virus smrtonosan.”

https://www.youtube.com/watch?v=R-VH9VEMVJo&feature=emb_logo

Preporuke