Naš mozak je jedna veoma složena mašina, koja u sebi ima stvarno veliki broj funkcija i koji rade nevjerovatnom brzinom i ako ćemo iskreno nijedna tehnologija do sada nije uspjela da proizvede dovoljno jaku mašinu ili kompjuter koja će biti barem malo blizu mozga.

Međutim, koliko god on bio fascinanat on se vremenom umara u toku dana, i postaje sporiji i kada kao rezultat toga nama treba duže vremena kako bi se sjetili nekih riječi.

Mi se u takvim situacijama ne bismo trebali plašiti jer su to stvarno neke normlan pojave, ali postoje načini kako ćemo da te promjene malo usporimo pa da svoj mozak držimo svježim.

Naime, riječ je o raznim mozgalicama , zagonetkama, ukrštenicama, pitalicama i tako dalje.

Prema riječima stručnjaka naše moždane viujge bi trebal razne izazove kako bi se izazvali neki prcesi koji bi omogučili regeneraciju određenih vijuga.

Upravo zbog toga mi vam donosimo neke mozgalice u  raznim člancima, pa je to svakako jedna od dobrih aktivnosti, pa se poajvi i takmičarski duh ukoliko ih riješavate u krugu svojih prijatelja ili porodice.

U današnjem članku donosimo jednu takvu mozgalicu i vi biste na osnovu slike trrebali da pronađete neke stvari koje se trraže od vas.

Svako od nas ima određenu percepciju i ona kod svakoga nije isto razvijena, pa zbog toga imamo ljude koji mnogo ranije primjete neke stvari koje mi ne primjetimo.

Naime, na ovoj slici koju vam donosimo, nalazi se jedan slon, mali žbun, stablo drveta i kućica.

Vaš zadatak jeste da na ovoj slici pored slona pokušate pronaći još neku životinju.
Pokušajte i budite pažljivi, i nemojte da se nervirate ukoliko iz prve ne uspijete u tome, a onda biste trebali da se malo odmorite i da onda ponovo pokušate riješite mozgalicu.

Da li ste uspjeli? Ukoliko niste mi vam nastavku donosimo riješenje.

.
.
.
.
.
.
.
.
Životinja koju trebate naći je konj i on se nalazi