U novije vrijeme mnogo se pažnje posvetilo izolaciji zgrada, ali i privatnih kuća, a danas je vrijeme kada gotovo svi imaju neku vrstu izolacije u svom domu. Nekako svi žele to učiniti što je prije moguće, a doista postoje neke kvalitete koje vam može dati izolacija, kao što to zna samo onaj ko ga ima.

Sada smo pored svih poznatih izolacija našli zaista neobičnu metodu. Još od davnina pokušava se riješiti grijanja zgrade zimi, što štedi na grijanju i čini vaš dom toplijim, dok ljeti vaš dom čini i ugodnijom temperaturom. To je posebno popularno u zimskom periodu.

Nekad je otkrivena izolacija, to je bilo kad su izrađivali slamu izolacijom, a onda su to činili staklenom vunom, pa se danas najčešće koristi stiropor. Međutim, osim što mnogi koriste stiropor i da je moderna, danas postoji nova metoda i ona uključuje upotrebu pur pjene. Mnogi kažu da je pur pjena danas revolucionarni građevinski materijal jer sa njim može izolirati vaš dom, poslovnu zgradu, skladišta, farme ili druge zgrade.

Pur pjena ili tzv pjena za raspršivanje vrlo je efikasna kada se radi o brtvljenju na zidovima, podovima ili krovovima te za spajanje prozora i vrata koja je njena najčešća upotreba.

Kada nanesete pur pjenu, njegov volumen se povećava čak 100 do 150 puta, zbog čega je vrlo važno da se prilagodi svakom obliku. Kada koristite tu oblogu od pjenaste pjene, ona dobiva hidroizolaciju, jer stvara jednu vodootpornu barijeru koja će vam pružiti savršenu zvučnu i toplinsku izolaciju, a kako djeluje, možete pogledati u videu ispod.
https://www.youtube.com/watch?v=br-dCWjmOX8&feature=youtu.be
Preporuke