U nastavku današnjega članka, slijedi jedna sasvim neobična, ali iskrena priča u kojoj će se mnogi da pronađu. “Kad smo se moja supruga i ja vjenčali, jednom smo išli na seminar radi pružanja psihološke podrške žrtvama moderne trgovine bijelom roblju, što je itekako postalo popularno u posljednje vrijeme.

Domaćin seminara pitao je prisutne koji je razlog za razvod po našem mišljenju. Budući da smo moja supruga i ja prisustvovali nekim bračnim savjetovanjima, mislio sam da sam stručnjak, pa sam brzo posegnuo i povikao: “Seks, novac i komunikacija!” Nema šta drugo da bude u pitanju.

“Pogrešno”, povikao je šef ovog seminara. “Ovo su samo simptomi pravog problema. Brakovi završavaju razvodom iz jednog jedinog razloga: velika očekivanja! ” Bio sam apsolutno šokiran sa svime što sam čuo od njega.Ovo otkriće jednostavno nije moglo doprijeti do moga mozga. Što se dalje razgovaralo, ne sjećam se, bio sam baš potrešen sa iznijetim činjenicama u tom trenutku. Previše sam razmišljao o pretjeranim očekivanjima s kojima sam se već susreo u bračnom životu koji je trajao samo mjesec dana.

Ja sam matematičar po prirodi. Volim jednadžbe. Tako sam napravio jednadžbu, koja bi mogla biti problem riješenja, ne samo u mom slučaju nego za svakoga ko je imao sličan problem. Kad se vratimo kući s posla, čekamo da nam supruga skuha večeru. Oni će imati pregaču od fleke i sjediti preko puta mene i biće nervozna, to je sigurno. Naša će kći sjediti u stolici za hranjenje i čekati na svoj obrok.stvarnost?

Dolazim kući pola sata kasnije, od večere ništa. Kći skače po kući razbacujući igračke posvuda. Žena sjedi za svojim računalom i pokušava odgovoriti na neke poruke e-pošte od kuće. Na moje pitanje, “Što je za večeru?”, Ljutito je bacila pogled prema meni. Idem u kuhinju i nađem kruh i sir i postavim ga na stol.

Evo rješenja: Pusti život svojim putem. Ne kažem da se moramo potpuno osloboditi očekivanja, ali ne bi bilo loše da smo to sveli na minimum.

Preporuke