Svi ljudi koji su prinuđeni izaći napolje zbog posla, nabavke namirnica ili neke treće stvari, po preporukama doktora i savjetnika nose maske i rukavice, jer kako kažu to je jedini način da se zaštite od svega. Ima i logike u tim riječima, međutim da li su rukavice baš toliko dobre koliko stručnjaci savjetuju u posljednje vrijeme? Baš o njima je današnji članak koji smo spremili za vas. 

Video možete pogledati ovdje

Karan Rangarajan je doktor koji radi u Britanskom zdravstvenom sveučilištu, i on ima više nego zanimljivu teoriju, i to baš vezano za rukavice o kojima ćemo danas i pisati. On je u tik tok videu naglasio da je puno jednostavnije češće prati ruke, nego nositi gumene rukavice, ali zakoni se moraju poštovati, bar kada je Balkan u pitanju. 

Samo pomislite šta u toku jednog dana dirate sa tim rukavicama? Puno je mikroba koji se lijepe za gumene rukavice. One vam na primjer ostaju u autu na volanu, i odatle se ne miču. Slučajno ćete ga dodirnuti golom rukom i eto problema. Jednostavije je ruke oprati više puta sapunom i toplom vodom, nego nositi rukavice, pogotovo u super marketu gdje cirkuliše jako veliki broj ljudi.

https://www.tiktok.com/@dr.karanr/video/6811969327940553989

https://www.tiktok.com/@dr.karanr/video/6811969327940553989

Preporuke