Kada govorimo o Marini Tucaković, vjerujemo kako je veliki broj ljudi čuo za nju, ali ona nije neka poznata estradna zviezda u smislu pjevanja nego je ona jedna od najpoznatijih tekstopisaca u regiji, koja je potpisala veliki broj hitova kako narodne tako i pop muzike na našim prostorima, a ono što je ova žena napisala to je postajalo veliki hit u regiji.

Ono što je za nju karakteristično jeste da ona zna da kada napiše neki tekst ili neku pjesmu da ona odmah zna za koga je ta pjesma i ko bi je najbolje mogao otpjevati, pa je tako javnosti poznata ona priča kada je Ceca Ražantović prvi put nazvala da joj je Marina rekla da je samo nju čekala i da za nju ona ima spreman cijeli album.

Međutim, imamo i one pjevače koji su u nekoliko navrata odbili njenu pjemsu koju im je ona namjenila, ali su  se oni vrlo brzo pokajali kada je ta pjesma postala hit, a jedna od najboljih primjera je i pjesma Kukavica koju je trebala da otpjeva Vesna Zmijanac, a svima je poznata kao Cecina pjesma.

Marina je isto tako napisala i pjesmu Zmaj, koju izvodi popularna Idnira Radić, a javnost nije baš upoznata da je taj tekst ustvari dio jedne istinite priče.

Naime, sama pjesma govori o ljubavi između mladića i djevojke, koji su bili u vezi preko deset godina, pa su oni odlučili da se vjenčaju, ali je ona pred samo vjenčanje otkrila da ima zloćudnu bolest i da ona neće dugo živjeti.

Oni su bili očajni, a ona je mladiću dala jedno pismo za koje je rekla da ga ne otvara i da ga pročita nakon njene smrti.

On je čim je došao kući nije mogao izdržati, nego ga odmah pročitao, a onda se uputio u bolnicu gdje mu je rečeno kako je ona umrla.

Navodno mladić je ovaj tekst i ovo pismo prodao Marini, a Marina je demantovala ove navode i tvrdila kako je ona ta koja je napisala taj tekst.

Da li vi znate za ovu pjesmu?