Na društvenim mrežama se pojavila snimka koja je potpuno iznenadila javnost i koja je na neki način razbila neke predrasude o sveštenicima i monasima kao veoma ozbiljnim ljudim. Snimak koji je nasmijao sve do suza je snimio jedan od vjernika na jednom druženju. Ovaj sveštenik je na druženju bio okružen sa braćom i vjernicima, te je odlučio da svima ispriča jednu anegdotu koja je izazvala veliki smijeh kod svih, te je naveo kako je sa ogledalima nekada bilo isto kao i sa mobilnim telefonima danas:”  Ljudi nisu imali ogledalo. Prvo ogledalo kad je bilo, prošetao se neki baštovan kroz baštu i našao ogledalo. Nikada u životu ga prije nije video. Služio je u nekoj vlastelinskoj kući, gdje je neka dama imala ogledalo i kako se šetala, ona ga izgubila – počeo je sveštenik.

“Šta je ovo? Šta je ovo?” – zapitao se čovjek. ”Pa ovo je moj tata!” – nadovezao se sveštenik, opisujući reakciju baštovana kada je ugledao svoj odraz. Tako je taj ljubomorni baštovan čuvao to ogledalo, jer je bio sretan da može da vidi svoga oca, te ga je svaku noć stavljao pod jastuk, ali je njegova žena primijetila da on nešto krije. Tako kada je muž izašao iz kuće, ona je pronašla ogledalo, pogledala ga i počela da plače, te je uzviknula kako je muž vara sa nekom, a sveštenik je u svojoj priči i dodao: ” Tad je bio prota, ovako kao ja. Oni su bili oni koji tješe i koji mire, razumiju i savjetuju,” pričao je sveštenik.

Žena je nakon svoga pronalaska otišla pravo kod svoga duhovnika, starca, te mu se požalila kako je muž vara, ali on joj nije mogao povjerovati i tvrdio je kako dobro zna njenog muža te da to nije moguće, da bi žena, ogorčena zbog njegovih riječi pokazala mu ”dokaz, tj. ogledalo koje je našla ispod jastuka:” Evo pogledajte” – rekla mu je žena, a starac pogleda u ogledalo i poče da se smije: “Kćeri moja, ovo ti je Sveti Nikola!” – završio je svoju priču sveštenik uz smijeh svih prisutnih.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here