Danas semalo bavimo zdravim životom, i kako skinuti suvišne kilograme na pravi način. Mnogo je dijeta koje se pojavljuju na internetu i uopšte po društvenim mrežama. Nato dijeta, dijeta 16-8, su samo neke koje su apsolutno zaludile cijeli svijet, međutim većina od njih narušava samo bespotrebno vaše zdravlje, a efekta gotovo da nikako nema. 

Danas govorimo o švedskoj dijeti, koja je apsolutno zaludila cijeli svijet. Izuzetno je siromašna ugljikohidratima, ali je sa druge strane itekako bogata zdravim mastima i vitaminima. Ono najbitnije je da smijete jesti gotovo sve: povrće koje raste iznad zemlje, avokado, masline, gljive, sve vrste mesa, riba, jaja i mljični proizvodi.

Ponekad smijete da uzmete: čokoladu sa najmanje 70% kakaa, kao i cveklu i ostale salate, a ono što nikako ne smijete uzimati jeste: margarin, ulje, alkohol, sladoled, šećeri, skrob, sokove, keks i hljeb. Tokom forsiranja švedske dijete preporučuje se konzumiranje zelenog čaja u što većim količinama. Javite nam rezultate.

Preporuke