Čak i oni koji su ga probali kažu da normalizira šećer u krvi i pomaže vam da izgubite kilograme. Vrlo je pogodna za dijabetičare, i jednostavna je prije svega za korištenje. Švedska prehrana sastoji se od smanjene potrošnje ugljikohidrata i povećanih količina masti i proteina. Ono što je dobro u ovoj dijeti je da ne morate brojati kalorije i slijediti određenu vremensku traku.Ali ako želite da ova dijeta bude učinkovita, morate slijediti svoja pravila o tome što možete, a što ne možete jesti. To je veoma bitno za napomenuti. Još jedna pozitivna strana jedenja je ta što možete jesti kad ste gladni dok se ne osjećate zadovoljno. 

Što možete jesti:, Ribe i školjke – sve vrste, meso – sve vrste: govedina, janjetina, puretina, svinjetina, meso divljači, piletina. Još da dodamo, masnoća od mesa nije zabranjena, a pileća koža apsolutno jeste, jer je jako masna i lijepi se za čovjeka u žargonskom jeziku rečeno. Svo povrće uzgojeno iznad zemlje: zelena salata, avokado, luk, papar, rajčica , kupus, cvjetača, brokula, brusnice, šparoge, tikvice, kao i kuhana, a ne pečena jaja. Prirodni mliječni proizvodi bogati masnoćom: grčki / turski jogurt, maslac, kiselo vrhnje, krem ​​sir, sirevi s visokim udjelom masnoće itd. Nemojte jesti slatke mliječne proizvode.

orašasti plodovi – sve vrste: sjemenke suncokreta i bundeve, bademi, lješnjaci, orasi, orašasti plodovi itd. Možete s vremena na vrijeme pojesti i malo crne čokolade čisto da napravite balans šećera u krvi.

Preporuke