Sve više čitam knjige, a sve manje brišem prašinu: Mudrost ove žene će vas otrijezniti - Lifesytledom

Sve više čitam knjige, a sve manje brišem prašinu: Mudrost ove žene će vas otrijezniti

Jedna starica je svojoj prijateljici napisala pismo. Ove riječi obavezno morate da pročitate

“Draga moja,

Čitam sve manje i sve manje prašine brišem. Sjedim u dvorištu i uživam u pogledu bez brige o korovu u vrtu. Sve svoje vrijeme provodim s porodicom i prijateljima, još manje u poslu. Život se mora živjeti, a ne izdržavati. Sada pokušavam razumjeti i cijeniti ove stvari.

Nemam šta više za pohranjivati: svakodnevno koristim svoj dobri porculan, kristalne čaše. Nosim svoj „gradski blejzer“ kad odem na pijacu ili u trgovinu. Ja konačno koristim one stare parfeme koje sam čuvala cijeli život. Više me nije briga imam li kilograma i je li mi sudoper u kuhinji čist.

Riječi “jednog dana” više ne postoje u mom rječniku. Ako ima nešto što vrijedi čuti ili učiniti, pokušavam to odmah čuti ili učiniti! Nisam sigurna šta bi drugi učinili da su znali da sutra neće biti ovdje, jer svi to olako shvaćamo. Mislim da bi tada nazvali članove porodice ili bliske prijatelje. Čak bi mogli pozvati te bivše prijatelje da se sa njima ispričaju, da obnove svoje odnose …

Volim misliti da bi otišli negdje na palačinke ili neku drugu omiljenu hranu i uživali. Mislim da to nikad neću znati. To nisu sitnice i ja bih se naljutila kad bi mi vrijeme prolazilo bez da radim sve što volim ili da sebi nešto uskratim. Bila sam bijesna što nikad nisam odgovorila na neke ljude koji misle da ima vremena.”

Loading..

Categories: Savjeti

Leave A Reply