Održavanje higijene u vašem domu izuzetno je važno za zdravlje vas i vaše obitelji. To je mjeseto na kojem se redovno održava higijena, zato treba i da bude čisto. Izuzetno je teško očistiti nečistoću ispod okvira jedne WC šolje. Savjet je uzeti salvetu, natopiti je ocatom i zatim ih gurnuti u ta udubljenja. Ostavite nekoliko sati i nakon toga će mrlja nestati kao da je riječ o šali.

A ako i ne miriše svježe, i ne sviđa vam se baš jako, pokušajte i ovako: Evo što vam treba od sastojaka:

-1 žlica 3% vodikovog peroksida
-15-20 kapi esencijalnog ulja

-2 žlice limunovog soka
-7/8 šalica sode bikarbone
-1/2 žlice octa

Priprema:

Pomiješajte sodu bikarbonu i limunov sok u jednoj posudi. U drugoj tavi pomiješajte vodikov peroksid i ocat. Zatim sve pomiješajte, promiješajte i na kraju dodajte esencijalna ulja, lavandu naa primjer. Napravite kuglice i ostavite ih da se osuše na papiru za pečenje, 3- 4 sata. Ujutro ih stavite u staklenu posudu i čuvajte u blizini WC školjke. Kad osjetite da je za toalet potrebno osvježenje, samo bacite jednu loptu u WC školjku i isperite. Ne može biti lakše.

Kad se nađu u javnom toaletu ili kafiću, većina ljudi stavlja toaletni papir na WC sjedalo misleći da štite svoje zdravlje, ali u stvari mogu učiniti upravo suprotno.

Iako higijena nije zavidna razina kada obavljate hitne poslove izvan kuće, ne biste trebali pribjegavati korištenju toaletnog papira za zaštitu daske WC-sjedala. To vam se može činiti pametnom idejom, ali ta navika zapravo može uzrokovati da se zarazite.

Preporuke