U današnjem članku ćemo da pričamo zdravlju i raznim stvarima koje mogu pomoći u zdravlju.
Mi smo generalno zaboravili i veoma rijetko se okrećemo ka nekim prirodnim stavrima kako bismo riješili neke zdravstvene probleme, nego jednostavno se okrećemo raznim tabletama, i nekim dodacima.

Umjesto toga bismo samo naše riešenje za naš problem trebali potražiti u prirodi i jedna od stvari o kojoj dana pričamo su svakako banana.

Banane su same po sebi veoma hranljive i nije ni čudo što je koristi veliki broj sportaša, ali ono što veliki broj ljudi ne zna jeste kako je unutrašnjost banane jako zdrava tako je i njena kora jako hranjljiva i korisna.

U nastavku vam donosimo načine na koje možete koristiti koru banane.

Izbjeljivanje zuba

Dvije sedmice trljajte svoje zube korom banane i to svakodnevno i vrlo brzo ćete primjetiti fantastične razultate.

Bez akni i bora
Banana je isto tako jako korisna za riješavanje bora i aksni i a one jednostvano u sebi sardže antioksidanse i imaju jedinjene koje sprijčava starenje. Kako bi ste pravilno ovo uradili potrebno je samo da bananu utrljate u svoju kožu, naročito na ona mejsta koja su problematičana.

Uklanjane kožnih bradavica
Vjerovali li e kožne bradavie možet euklntiti korom od bananse, a ne smao da ćete ih uospjeti ukloniti nego ćete uspjeti ih se riješiti da one više se tu nikada ne pojave.

Gubitak kilograma
Ukoliko svakog dana pojedete dvije banane i pojedete njene kore i ukoliko ne večerate i ukoliko umjereno jedete, postići ćete to da vaša kilaža bude znatno smanjenja. Poomoću ove dijete možete izgubiti i do pet kilograma za mejsec dana.

Vaš komentar?