Sada i nešto sasvim drugačije, interesantno i zanimljivo,ono što će vas zasigurno i zanimati. Sigurni smo da ste ljubitelji svog dvorišta, ali i same prirode, i da vjerovatno pod svoj odmor smatrate to kad počnete sa uređivanjem vašeg dvorišta. Krenulo je proljeće, i sa njim je krenula i volja za radom, i uređenjem domova, a oni koji imaju svoje dvorište ili bašte počinju sa njihovim uređivanjem.

Vjerovatnoća je da ima puno osoba koje žive u stanova, a da zavide onim osobama koje imaju kuću, jer oni u stanovima nemaju ništa osim sfalta i parkinga ispred ili iza zgrada. Danas vam donosimo jedan trik, kako da vaša trava izgleda
jako lijepo, i svježe svaki dan. Sigurno smo u to da ste isprobali, sve i svašta, i da ste već počeli sa sadnjom vašeg cvijeća, ali da vam je trava još uvijek ne izgleda lijepo, da nije gusta i zelena. Donosimo vam jedan trik koji se priprema na prirodan i jednostavan način.

 

Potrebno je samo da svakog proljeća pospete vašu travu sa šećerom. Sigurni smo da svi u svojim domovima imate šećer. Ovaj trik nam je otkrila jedna žena koja doalazi iz Loznice, a njeno ime je Marija. Kako kaže Marija,ona svakog aprila kaže da je njen travnjak preljep, i da ga samo posipa običnim šećerom. I stručnjaci kažu da bijeli šećer je jako dobar i da dobro djeluje na izgled trave, jer se šećerom hrane razne bakterije, pa samim tim trava ostaje neoštećena.

Postupak primjene je jako jednostavan: uzmite jednu čašu šećera i pospite preko trave. Nakon što pospete sa šećerom, potrebno je da pospete travu sa vodom.

Advertisement