U onim bračnim zajednicama u kojima samo suprug radi a žena je domaćica obično se kaže da “on “radi a ona ne radi.

I tako sve funkcioniše, ona ne radi pa ima vremena da spremi doručak i ručak, ona ne radi pa ima vremena da opere veš, usisa po kući,obzirom da ne radi ima vremena da odvodi i dovodi djecu iz škole, da piše zadaće i sprema ih za krevet.

Žena ne radi,ona je kod kuće pa može otići i platiti i račune,otići u kupovinu -pa šta je to posla, ništa jer ona svakako ne radi. Sve su to predrasude o muško ženskim poslovima, i ta podjela je uvijek i nanova neiscrpna tema. Tema za rasprave, za različita mišljenja pa čak i svađu.

Danas vam donosimo jedan tekst koji je objavio jedan gospodin svom profilu na društvenim mrežama i koji je za neke pravo komična priča, ali ne znamo šta je ovaj lik baš želio objavom, da bude komičan, da bude “ranjiv “i izazove sažaljenje ili je pak htio da ukaže na poslove i osjećaje svake žene.

Jedno jutro, nakon buđenja, zatekao je jedan list papira na natkasni pored glave na kojem je pisalo “Cjenovnik usluga”. Na listu su nabrojan brojni dnevni poslovi i njihova cijena pa tako na primjer pranje posuđa i pravljenje ručka je kod njegove supruge imalo cijenu od od 3 do 5 eura dnevno i po obroku. Dalje su navedene usluge upotrebe usisavača jedan euro, vožnja djece u školu i za to je supruga napisala da iznosi od jednog i po do dva eura dnevno. I tako je supruga navodila svakodnevne poslove i simbolične cijene pored njih a na kraju liste se nalazilo spavanje u bračnom krevetu . Naravno da je i sam suprug strepio od cijene koju zapravo treba platiti za vođenje ljubavi sa vlastitom suprugom.

Na kraju je bila poruka da je sve ovo sa liste za njega besplatno. Šta mislite o ovoj šali? Možda je supruga nešto htjela poručiti? Šta mislite kako je suprug shvatio ovu poruku?

Preporuke