Svjesni smo toga da kada je situadcija sa korona virusom u pitanju da je situacija i više nego alarmantna kako u svijetu tako i u regiji.

Kada je u ptianju regija jučer je u Bosni i Hercegovini uveden policijski sat kao jedan vid mjera prevencije, a on traje svakog dana od 23 h do 05h ujutro.

Međutim, ono što najviše zabrinjava građane jeste da ukoliko se na stavi trend rasta da bi se te mjere mogle još više pooštriti.

Ni situacija u Srbiji nije ništa bolja, a svakog dana imamo preko 1.500 zaraženih osoba, a stručnjaci rade sve što je u njihovoj moći kako bi suzbili broj zaraženih ili bar stavili sve pod kontrolu.

Oni  staleno upozorvaaju rgađane da nose maske, da drže udaljenost, ali te mjere kako oni navode i ne piju baš puno vode jer građani ne žele da slušaju.

Upravo zbog toga, sam predsjednik Aleksandar Vučić je naredio da se hitno izgradi bolnica na Batajnici, a prije nekolijko dana on je obišao radnike na tom gradilištu.
Rok za izgradnu te kovid bolnice je 2. decembar, a kako stvari stoje postoji mogućnost da radovi budu i ranije završeni.

On je tako se obratio memdijima i istakao kako je prethodnih dana najgori dan za Sbiju kad su u ptinaju brojev zaraženih sooba, te je on istakao da je Srbija po broju zaraženih među Top 5 u Evropi

 

Kako vi ovo komentarišete?

 

Preporuke