I današnji dan započinjemo sa jednom jako tužnom vijesti koja se ovaj puta desila u Bosni i Hercegovini. Sve je češće u posljednje vrijeme da se ljudi, a pogotovo mlađe osobe iz ovih ili onih razloga odlučuju na korak samoubistva. Tinejdžeri zokupljeni društvenim mrežama, kao i lošim uticajem sa strane su u sve većoj depresiji, tako da su sve češće na udaru toga da sebi urade nešto za zlo.Tako vam donosim opriču iz Travnika, gdje je prije par dana sa stambene zgrade, i to sa osmog sprata, samoubistvo izvršila 13 godišnja djevojčica. Sve to se desilo u ulici Kralja Tvrtka u Novom Travniku, a policija kada je došla na lice mjesta, pored nesretne djevojčice koja više nije disala pronašla je jednu ceduljicu.

Kada su je otvorilo na njoj je pisalo”Kada me pronađete, mene i moje pismo, ja više neću biti živa”. Sablasno zar ne? To nije napisano rukom, nego je isprintala na svome laptopu. Roditelji koji su u šoku, kažu da su oni otišli na spavanje zajedno sa njenom mlađom sestrom, dok je ona ostala budna do kasno.Tužilaštvo Srednjobosanskog Kantona navodi da nema elemenata krivičnog djela, te je ovdje riječ o samoubistvu. Pošto je poronađena rano ujutro, pretpostavlja se da je to uradila po noći.

Komšije navode da se radi o jako kulturnoj djevojčici koja je uvijek bila ljubazna, i nikada nije davala naznake da bi mogla uraditi nešto ovakvo. KOja su vaša mišljenja o mladim osobama koje su sve više u nekoj depresiji i dubiozi. Ko je tu kriv? Ostanite kući…

Preporuke