Baš svakoga dana u ovoj godini nas zatrpavaju vijest iz crne hronike , mnogo je poznatih i bliskih ljudi koji nestalo u treptaju oka bez upozorenja i ikakvog znaka da bi se to moglo desiti , svjedočimo svakodnevno porastu broja umrlih , ne samo od virusa nego i od drugih bolesti , čime je to prouzrokovano ne možemo znati.

Znamo samo da nam ova godina uzima one najblje , pa nas je u njoj napusti veliki divni čovje Đorđe BAlašević , Mustafa Nadarević, Sanja Ilić i još brojni drugi , za kojima će ostati jedan neizbrisiv trag u obliku njihovih dijela.
Danas nas je potresla još jedna vijest, a to je da je pored stadiona pronađeno tijelo ove legende fudbala za kojom se bezuspješno tragalo danima. Na našu veliku žalost potraga je završena na najgori mogući način , i najtužniji. Mnoge je rastužila vijest o smrti Aleksanda Miličića , koji je bio star tek 77 godina i u regiji je poznat kao nekadašnji fudbaler Slobode iz Tuzle koja je svojevremeno bila prvak Jugoslavije. Mediji su još prošle sedmice počeli pisati o njegovom nestanku i potrazi za njim na području Šapca, bio je upućen i apel za svakoga ko ga vidi da se javi obližnjoj policijskoj stanici, ili ako neko ima bilo kakve informacije.

 

NAžalost sedam dana kasnije pronađeno je njegovo beživotno tijelo pored samog stadiona u Šapcu , i to smrznuto , što blago rečeno šokiralo sve one koji su Miličića poznavali, ali i građane Šapca , kako se tao nešto moglo desiti tu pred njhovim očima. On je odigrao 457 utakmica za Slobodu, tada je Sloboda osvojila prvesntvo Jugoslavije i plasira se u Kup Uefa, koji se danas zove Liga Evrope.