Danas ćemo govoriti o jednoj jako nostalgičnoj priči koja je uvijek bila zanimljiva , a tiče se nekih dešavanja iz ne tako davne prošlosti. Pozabavit ćemo se svakako ludim osamdesetim godinama, kada su muzika i film u bivšoj Jugoslaviji bili na vrhuncu, ali su osim toga i na vrhuncu bila ubistva i kriminalna dešvanja, posebno na području Srbje u sklopu bivše države.
Arkan je tada sa svojim klanom bio najbolji odgovor na Zemunki klan, sa koojim je usko i sarađivao. Postajale su paralelno dakle dvije kriminalne grupacije , ali su usko i blisko sarađivale. Njegova cijela kriminalna karijera je obilježena nebrojenim sukobima sa zakonom, pljačkama banaka , retorana i krupnih kompanija.

 

 

Kao veoma mlada osoba je otisao u inozemstvo , sa samo 18 godina , gdje je okupio moćan tim, koji je pljačkao po cijeloj Švedskoj i NJemačkoj i Belgiji , bili su na glasu kao jako opasni kriminalci.
U to doba nadzorne kaere i sistemi nisu bili od velike pomoći ,pa su često prolazili nekažnjeno. Međutim 72 godine s eipak desila situacija koja ga je koštala slobode, i proveo je u zatvoru u Belgiji određeno vrijeme prije nego što su ga vratili za Srbiju. Tamo je upoznao socijalnu radnicu, koja je brinula o njemu,a sa njom je nastavio vezu i nakon izlaska iz zatvora.

Iz te vanbračne veze je dobio najstariju kćerku , koja se zove Sofija i ona svake godine dolazi u Beograd na godišnjicu smrti svoga oca.Ove godine nije bila u mogućnosti da posjeti njegov grob zbog cijele situacije sa pandemijom i zatvaranjem granica , ali navodi da je voljela svoga oca i da ga se ni po koju cijenu ne stidi. Sa veljkom i Anastasijom ima odlične odnose i svaki puta kada je tu vide se i odu na ručaK.