Što prije očistite svoju veš mašinu: Odjeća vam se pere u fekalijama ako to nikad ne radite - Lifesytledom

Što prije očistite svoju veš mašinu: Odjeća vam se pere u fekalijama ako to nikad ne radite

Sigurni smo da ni vi niste u potpunosti svjesni koliko je bitno da vodite računa u tome da je vaša mašina za veš čista i sigurna za korištenje. Naime, svi ostaci prljavštine koji završe na našoj prljavoj odjeći, kasnije završe i u vašoj mašini, a ono što je jedno istraživanje pokazalo jeste da čak 25% mašina koje se koriste sadrže i fekalne bakterije u tragovima, kako sve do dolazi od naše odjeće.

Ipak, u našem današnjem članku vam otkrivamo nekoliko korisnih savjeta koji će vam pomoći pri održavanju vaše veš mašine. Što se tiče gume i ladice u vašoj veš mašini, za to možete u svakom slučaju da iskoristite sirće i četkicu za zube. U gumi se inače zadržava višak vode, ali i prljavština. Isto tako s vremena na vrijeme biste trebali da operete i pregrade za prašak pod mlazom mlake vode.

Bilo kakve tvrdokorne mrlje, posebno ako je riječ o ostacima praška možete da probate da uklonite sa sirćetom ili sa nekim deterdžentom. Trebali biste da s vremena na vrijeme očistite i svoj bubanj. Njega možete oprati sirćetom i sodom bikarbonom, a možete iskoristiti i sok od limuna.

Na ovaj način ćete da uspijete u tome da dezinfikujete svoju mašinu, pa tako da barem idući put kada budete prali svoje odjevne predmete, da budete sigurni da su oni čisti. S vremena na vrijeme bi bilo dobro da uključite i praznu mašinu. U pregradu za prašak stavite dvije kašike sode bikarbone i pola šolje sirćeta, a onda izaberite najduži ciklus pranja i najvišu temperaturu.

Loading..

Categories: Savjeti

Leave A Reply