Prava proljetna temperatura u Srbiji trajat će do vikenda, a tada će uslijediti jače zahlađenje i više oborina, osim u gorju i u nizinama može pasti snijeg, osobito u sjevernim, središnjim i zapadnim krajevima, kaže meteorolog Marko rekao je Čubrilo.najavljeno u novoj vremenskoj prognozi.

 

 

Prema njegovim riječima, početkom ožujka očekuje se malo toplije vrijeme, a oko 5. ožujka može doći do novog zahlađenja.

 

– Za sada se čini da će otprilike do sredine mjeseca većinu vremena biti relativno hladno, uz povremene oborine – kazao je Çubrilo.

 

 

Prognoze meteorologa danas predviđaju pretežno sunčano i toplo vrijeme. Danas i sutra očekuje se postupni porast naoblake pa će ponegdje biti manje kiše ili pljuskova, ali će prevladavati suho vrijeme. Ostaje relativno toplo s većinom dnevnim temperaturama od +10 do +17 Celzijevih stupnjeva.

 

U petak će prema Velikoj Britaniji krenuti anticiklonalno polje koje će snažnu hladnu frontu iz Skandinavije premjestiti u naš europski dio. U međuvremenu će slaba subciklona u srednjem Sredozemlju polako jačati i približavati se našim krajevima. Ostatak pročitajte OVDJE

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here