Stiže nagla promjena vremena, za čitavu zemlju upaljen alarm: Ovdje će prvo udariti, saznajte kad nam stiže pravo ljeto - Lifesytledom

Stiže nagla promjena vremena, za čitavu zemlju upaljen alarm: Ovdje će prvo udariti, saznajte kad nam stiže pravo ljeto

Kako piše HRT, ni narednih dana nećemo imati vrućina.


Obilnih pljuskova ovih dana bit će širom regiona, mjestimično i kiše. Prijeti nam bura i upaljen je meteoalarm, a prijeti nam olujna i prolazno jaka bura kako će se preko naših krajeva premještati veća količina vlažnog i nestabilnog zraka. Na vrijeme pri tlu utjecat će polje malo sniženog pritiska. Na istoku unutrašnjosti očekuje se promjenjiva naoblaka, ponegdje uz kišu, lokalno i pljuskova i grmljavinu.

Iako će veći dio dana vjetar biti slab i promjeniva smjera, može da se kratkotrajno pojača uz pljusak. Temperatura zraka neće se znatnije mijenjati u odnosu na jučerašnju, dok će u središnjim predjelima biti nešto niža. Razdoblja sa suncem i kišom izmjenjivat će se u narednom periodu. Mjestimice moug pljuskovi biti izraženi, odnosno u kratko vrijeme može pasti veća količina kiše, uz prolazno pojačan vjetar, a ne može biti isključena ni tuča.


I na zapadu nas očekuju obilniji pljuskovi, vjerovatno u prvom dijelu dana i to posebno prema otvorenom moru i na otocima. Jugo će okrenuti na buru tokom jutra na sjevernom Jadranu, većinom umjerenu do jaku, ali mogu da budu i olujni udari vjera. Zatim će popodne malo da oslabi bura, a bit će i dužih sunčanih razdoblja.

Glavnina kiše, pljuskova i grmljavine u unutrašnjosti Dalmacije i na srednjem Jadranu očekuje se sredinom dana. Bit će i jakog nevremena lokalno, uz tuču i prolazno pojačan vjetar, ali i veća količina padavina što će kratko pak da traje. Jugo će da okrene na buru sredinom dana, prolaznu i pojačanu. Očekuje se da će biti nešto niža temperatura zraka na sutrašnji dan.

Categories: Najnovije,Vijesti

Leave A Reply