Ukoliko ste mislili da ste u ovom svijetu vidjeli sve, a naročito kod nas na Balkanu, vrlo grdno ste se u to prevarili jer uvijek postoje neke stvari koje će vas uvijek iznova i iznova iznenaditi.

U današnjem članku ćemo se dotaći izbora u Bosni i Hercegovini koji su se desili u prošlom vikendu, a ovi izbori u Bosni i Hercegovini su možda jedni od najzanimljivijh do sada jer sa njima vidjelo sve i svašta dok u drugim to nije bio slučaj.

Bilo je tu raznih preokreta, optuživanja, ponovnog brojanja glasova u nekim opštinama, nekim gradovima, a sada se sve tenzije polako smiruju.

Najveću pažnju je privuklo to što su neke nacionalističke stranke koje su vladale pojedinim gradovima skoro 20 godina izgubile svoje pozicije.

Kada je u pitanju predizborna kampanja, nju je svakako bilo zanimljivo pratiit jer su se pojavili razni biseri koji su zasjenili ostale, pa je tu bilo raznih videa, koji su se širili društvenim mrežama.

Isto tako tu je bilo i raznih kandidata, a posebnu pažnju je privukla i starija dama koja je bila kandidat za gradsko vijeće grada  Vareša, a njeno ime je Olga Milanović i koja ima 75 godina.

Naravno da su se mnogi pitali šta ona radi uopšte tu i da joj tu nije mjesto, ona je istakla kako je ona svoje mjesto zaslužila i da ona još uvijek može da pomogne u razvoju grada.

Ona je naime doktorica u penziji, a na ovim izborima je osvojila samo 19 glasova, dok njena stranka je bila uspješnija u ovom gradu.

Vaš komentar?