SVjesni ste da je do sada nekoliko puta objavljivana vijest o smrti poznatog mglumca MUstafe Nadarevića, to su sve bile lažne vijesti koje su pokušale na sve načine da privuku preglede, ali uvijek je to demantovano od strane njega.

Iako on ranije nije govorio o svojoj bolesti, mnogi su bili iznenađeni time što jeon bio u bolnici, pa je on početkom ove godine odlulčio da progovori o svojoj bolesti, a gdje je riječ o raaku pluća i kako je naveo da je on to prihvatio kao normalnu stvar i kao dio života i na to ne treba gledati negativno jer je potrebno da se pomirimo sa bolešću i kako to uradio odmah će nam biti lakše.

Međutim, ono što je istina jeste da je ova vjest sada tačna, i ovu vijest su potvrdili i njegove kolege kao što je Moamer Kasumović koji je igrao Damira u popularnoj seriji Lud Zbunjen Normalan.

Iako ga mnogi pamte po toj seriji, on je zasigurno bio jedna od najvećih glumaca na ovim prostorima koji je odigrao veliki broj značajnijh uloga.

On je rođen 1943. godien u Banja Luci, a sa svojom porodicom je preselio kasnije u Zgareb.

On je završio Akademiju dramskih umjetnosti u Zagrebu gdje je on kasnije i predavao.

On je imao troje djece, Nađu, Nanu i sina Ašu.

U svojoj karijeri je ostvario uloge u velikim filmovima kao što su “Otac na službenom putu, “Kuduz”, “Ničija zemlja”, “Gori Vatra” “Nafaka.

Istot ako on je se oprobao u rediteljstvu gdje je postavio i nekoliko predstava kao što su “Let iznad kukavičijeg gnijezda”,. “Hasanaginica” i mnoge druge

Počivaj u miru legendo

Preporuke