Već smo nekoliko puta pisali o tome koliko je priroda oko nas bogata raznim stvarima koje nam mogu pomoći u riješavanju brojnih problema koje imamo sa našim zdravljem, ali isto tako i da ponude razne stvari koje imaju veze sa kozmetikom.

U današnjem članku ćemo da pričamo o bananana, a svjesni smo toga da su one jako ukusne i da su veoma zdrave za naše tijelo, a u svom sastavu imaju veliki broj hranljivih stvari, koje su se u nekoliko navrata pokazale veoma dobrim kada je u pitanju regulacija probave, zdravlje srca, ali isto tako i gubitku kilograma.

Ono što smo svi primjetili jeste da kako starimo mi primjetimo neke probleme koje se dešavaju na našem tijelu, a jedna od problema jesu suha i ispucala stopala su jedna od probelma sa kojima se susreću žene u poznijim godinama.

Naime, postoji veliki broj preparata koji mogu da riješe ovaj problem, ali su oni skupi i rijatko koji da djeluje do kraja, ali stoga mi ćemo vam u nastavku donijeti jedan recept za koji smo sigurni da će vam pomoći u riješavanju ovog problema.

Za ovo vam je potrebna jedna kora banane, a prije nego li krenete sa primjenom operite svoje stopala i dobro ih posušite.

Kada ste to uradili uzmite koru banane i unutrašnji dio banane utrljajte na vaša stopala, a nakon što je prošlo desetak minuta samo stopala operite mlakom vodom.

Kada završite sa time, namažite svoja stopala nekim losionom  za kožu, a ukoliko želite da rezultati budu bolji ponavaljajte ovaj postupak nekoliko puta.

Preporuke