S dolaskom hladnijih dana svi prirodno traže načine kako smanjiti svoje račune za grijanje, koje je ruku na srce, stvarno preskupo. Zime su sve jače i oštrije s klimatskim promjenama u svijetu svake godine, a računi za grijanje povećavaju se, a plaće svake godine ostaju iste, tako da je to stvarno i jako veliki problem. U tekstu danas donosimo vam zanimljiv trik koji vam može uvelike smanjiti račune za grijanje bez puno napora, a sve što morate učiniti je smanjiti gubitke na radijatorima i grijanju i povećati njihovu učinkovitost, a možete učiniti sljedeću stvar koja će vam itekako da pomogne.

Naime, radijatori na zidovima dodaju veliku količinu topline zagrijavanjem zidova koji vrlo brzo gube toplinu zbog svojstava betona, koji upija bar 50% toplote iz radijatora. Sve što trebate za ovaj genijalan trik je dovoljno velik komad kartona i aluminijske folije. Dalje vam prenosimo šta u biti trebate da napravite, samo slijedite naše upute.Pronađite jedan dovoljno veliki komad bilo kojeg kartona koji je otprilike iste veličine kao i vaš radijator ili u idealnom slučaju malo veći od njega i neće biti velikih problema. Karton ove veličine možete potražiti u obližnjim trgovinama koji bi ga inače bacili i bit će vam vrlo koristan, najbolje je od cigareta, a ako nemate dovoljno velik karton, zavežite još manju traku za selotejpe dok ne dobijete željenu veličinu, tj. dimenzije.

Poznato je da aluminij vrlo dobro zadržava toplinu, kao i što odbija, zbog čega će vaš radijator zagrijati tu aluminijsku foliju, koja će tu toplinu vratiti u sobu, umjesto da je izgubi na zidu. To je također vrlo učinkovito u slučaju slabe izolacije jer ćete tada skladištiti puno više topline. 

Preporuke