Žene kako ulaze u godine imaju sve više problema. Prva i osnovna stvar sa kojom se svaka žena može susresti i mora jeste sama menopauza kada njeno tijelo trpi velike promjene. Gubi mjesečnicu i onda sigurno jednu godinu dana trpi velike nervne promjene, hormoni joj jednostavno podivljaju. Baš u tim godinama i kosti joj trpe velike promjene, tada imje potrebna omega 3 kiselina pomoću kojih koliko toliko obnavlja oronule kosti.Dalje što ih mnogo muči, a rijetko se spominje jeste staračka ili udovičina grba, koja je rezultat naslaga masnog tkiva na tom dijelu ženskoga tijela. Sve ovo se dešava u menopauzi kada se mast koja se nakuplja na bokovima, kukovima, stomaku polako refleksuje i na samim leđima. Kako se izboriti protiv prirode? Ima li tu lijeka? Naravno da ima, danas baš pričamo o njemu.

Ovaj problem se može pojaviti i kod puno mlađih 7ena koje imaju problema sa prekomnjernom težinom. To je uglavnom kada se nakuplja velika količina masnoća i to u gornjem dijelu tijela. Taj masni jastuk zaustavlja normalni protok krvi i tu se onda pravi ta “grba”, koja je jako neugodna za pogledati.

Da bi ste uradili pravilne vježbe za skidanje ove grbe jeste da imate jake mišiće na ramenima kao i zglobove u gornjem dijelu tijela. Uz pomoć ovog jako korisnog treninga veoma lako ćete skinuti sve masne naslage sa gornjeg dijela tijela, ali morate pravilno rasporediti svu moguću aktivnost, da ne biste preopteretili ovaj dio tijela. Nadamo se da smo vam pomogli sa današnjim savjetima. Ostanite kući…

Preporuke