Nakon jučerašnje pobjede Hrvatske nad Brazilom na Svjetskom prvenstvu u fudbalu u Kataru, mnogi su se zapitali šta to Hrvatska ima, a Srbija nema, te kako to da od svoga osamostaljivanja Hrvatska već treći puita igra polufinale na svjetskim prvenstvima, zvanični su još uvijek, viceprvaci svijeta, a sada su opet napravili podvig te su izbacili jednog od najvećih favorita, Brazil i opet se plasirali u polufinale. Brazil jeste imao više od igre, malo više šansi, ali hrvatski fudbaleri su se digli kada ih je svako bio otpisao te su nakon penala izbacili karioke. Nema šta da se zamjeri njihovom velikom uspjehu, jer su igrali zrelo, sa velikim samopouzdanjem i odličnom taktikom selektora Dalića, te su u velikoj mjeri bili primirili Brazilce koji su u većem dijelu utakmice bili neprepoznatljivi i nisu ličili na one Brazilce iz na primjer utakmice sa Srbijom.

Brazil je u grupi bio mnogo bolji od Srbije, pored dva primljena gola, spašavali su Srbiju prečka i stativa. Srbija je imala velika očekivanja, da može da napravi velike stvari, ali kao i na prijašnjim Mundijalima na kojima je Srbija učestvovala u Rusiji (2018), Južnoj Africi (2010) i Nemačkoj (2006), opet su razočarali i završili su kao posljednji u svojoj grupi sa samo jednim osvojenim bodom, protiv Kameruna.

Za Hrvatsku se zna da je odavno napravila kult reprezentacije, te se mnogi Hrvati identifikuju sa nacionalnim timom, te imaju bezrezervnu podršku navijača i uvijek je prisutan veliki naboj. Osim toga, a to je i najvažnije, imaju moćan tim koje predvodi veliki igrač Luka Modrić, koji je napunio 37 godina, ali i dalje leti po terenu. ipak, niej mala stvar da je u odnosu na Rusiju, u Kataru Hrvatska sa 18 novih igrača, tako da svježe krvi ima na pretek

Ostatak pročitajte OVDJE

 

 

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here