Lepa Brena je krenula iz Malenog Brčkog u Bosni i Hercegovini sa Slatkim Grehom i pjevanjima po manjim kafanama, da bi danas dogurala do moćne žene, koja je teška na destine miliona eura. NIje joj bilo lako u životu, ali se vrlo dobro znalo šta želi i koji joj je krajnji cilj, što je na kraju i postigla. Danas donosimo o njoj jednu jako zanimljivu i poučnu priču. Privukao vas je naslov današnjeg članka, zar ne?Puno pjesma aLepa Brena ima iza sebe, i preko 40 godina njene karijere obilježili su mnogi veliki hitovi. Hej Šeki, Moravac, Čik pogodi, Luda za tobom, su samo neki od naslova po kojima se proslavila ova Bosanka. Međutim, ono što fali u njenoj karijeri jesu dueti, kojima ona i nije baš nešto puno pribjegavala.

Mogu se izbrojati sa par izvođača, i to je bila sve njihova inicijativa,međutim, da li ste znali da je Lepa Brena jednom snimila i duet sa legendom Srpske muzike, pjevačem Džejom Ramanadovskim? Duet im se zvao “Nisam ja mali”, a Lepa Brena je jednom prilikom izmijenila sami naziv i tekst ove pjesme, pogađate li možda kako? 

Njih dvoje su nastupali u Švicarskoj jedne davne godine na Đurđevdan, i jučer su postavili ovaj snimak na Instagramu, čisto da se obilježi njihova godišnjica i njihovog nastupa. Lepa Brena je malo iskomplikovala samu pjesmu, pa umjesto “Nisam ja mali”, otpjevala “Zašto ti je tako mali”. Odlična pjesma, i odličan duet, zar ne?

Preporuke