Tina Turner, poznata muzičarka, rodila je svoje prvo dijete, Raymonda Craiga, kada je imala samo 18 godina. Dobila je još tri sina i bila je odana majka tokom svog života. Nažalost, Tina je preminula u 84. godini nakon borbe sa teškom bolešću. Prvo dijete dobila je sa saksofonistom u augustu 1958. prije nego se udala za Ikea Turnera 1962. Ike je legalno usvojio Raymonda i promijenio mu ime u Craig Raymond Turner. Tina je usvojila i Ajkova dva sina iz prethodne veze, Ijka mlađeg i Majkla. Par je dobio svoje prvo biološko dijete, Roni Turner, u oktobru 1960. godine. Uprkos uspješnoj karijeri, Tina je uvijek svoju porodicu stavljala na prvo mjesto.

U dokumentarcu o Tini Tarner, pevačica je otkrila da je, uprkos burnom braku sa Ajkom, morala da prizna da su njihova deca dobro vaspitana. Craig, njen sin, izjavio je da je njegova majka odlučila da ih odgaja sama jer je to jedini način da pronađe sreću. Uprkos poteškoćama što je bila samohrana majka, bila je odlučna da izdržava svoju porodicu i pruži joj bolji život. Ova odluka je pokazala njenu otpornost i snagu dok je upravljala izazovima balansiranja između posla i kućnih obaveza. Njena nepokolebljiva ljubav prema svojoj djeci očitovala se u vrijednostima i principima koje im je usadila, a koji su doprinijeli njihovom današnjem uspjehu. Nesebičan čin da sama odgaja svoju djecu ostavio je dubok utisak na njih i inspirisao ih da istraju kroz životne prepreke.

Tina je odgovorna majka koja nikada ne zanemaruje svoje obaveze da brine o svojoj djeci, iako provodi dosta vremena van kuće. Ijk ju je opisao kao zastrašujuću figuru koja ne toleriše gluposti. Tina je počela izlaziti s Erwinom Bachom 1985., a preselila se u Švicarsku 1995. kako bi bila bliža s njim. Međutim, brinula se da se odvojila od svoje djece, osim Craiga.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here