Šta se dešava: Erdogan uhapšen i pritvoren zbog krijumčarenja ljudi, region na nogama, panika vlada - Lifesytledom

Šta se dešava: Erdogan uhapšen i pritvoren zbog krijumčarenja ljudi, region na nogama, panika vlada

Sud Bosne i Hercegovine, odlučujući o prijedlogu Tužilaštva BiH da mu se odredi pritvor, prije nekoliko dana donio je odluku kojom je osumnjičenom Mustafi Erdoanu (Erdogan) odredio jednomjesečni pritvor, prenosi Dnevni Avaz.

Erdoan, turski državljanin, uhićen je 3. oktobra u Bosni i Hercegovini, a osumnjičen je za kazneno djelo krijumčarenja ljudi. Određen mu je pritvor zbog opasnosti od bijega. Granična policija, u saradnji s drugim policijskim agencijama, gotovo svaki dan uhiti najmanje pet krijumčara, koji migrantsku krizu koriste za laku zaradu.

Inače, migrantska kriza već nekoliko mjeseci (negdje i godina) traje kako kod nas na prostorima Balkanskog poluostrva tako i u cijeloj Evropi. Ljudi porijeklom iz Sirije, Afganistana, Pakistana, Irana, Iraka, Maroka, Alžira i drugih zemalja dolaze na tlo Evrope u potrazi za boljim životom i bijegom od ratova koji se dešavaju u njihovim domovinama, a za koje oni ništa nisu krivi.

Kao da je njih neko pitao žele li taj rat ili ne. Pobjegli su kako bi preživjeli.

Također, zadnjih dana je veoma aktuelna tema i sukob turske vojske i oružani napad na Kurde koji žive na području sjevera Sirije.

Evropa je osudila ovaj napad, ali turski tiranin i diktator (i po svemu sudeći doživotni predsjednik Turske) Recep Tayip Erdogan je dao blagoslov za masakr koji se desio. Na riječi najviših organa Evropske Unije, ali i zemalja izvan (Rusija i SAD) on je samo odmahnuo rukom, nezainteresovan za njihovo mišljenje.

Kako će se ta čitava kriza, i kad, završiti ostaje da se vidi.

Loading..

Categories: Najnovije

Leave A Reply