Ako želite da izbegnete skupe i štetne komercijalne repelente protiv insekata, ljubitelji popularne “kraljice čišćenja” gospođe Hinč imaju rešenje koje će vas koštati samo stotinu dinara.Vjerovali ili ne, ono što vidite nije pijesak ili prašina, već praškasti snijeg.

“Puder protiv mrava mi je jedno od dražih otkrića! Stvarno deluje!” napisala je jedna članica ove popularne grupe. Objasnila je i da ga je nekoliko godin posipala oko mesta gde mravi ulaze u stan, a sada je nekoliko godina mirna. “Može se koristiti bilo kakav talk”, dodao je jedan korisnik. Treći je podelio: “Ja pospem talk oko ulaznih vrata i deluje!” A kako bi se na duže vreme sprečio dolazak mrava, korisnici kažu da puder pospu i po pragovima i prozorskim daskama. “Otkad to radim, nemam problema s mravima!” komentarisala je još jedna osoba, prenosi Mirror.

Nauci je trenutno poznato oko 10.000 vrsta mrava, ali se procjenjuje da može postojati čak i dvostruko veći broj onih koji još nisu otkriveni. To je puno mrava!Najčešći tipovi mrava u ovoj oblasti su faraonski mravi, crni mravi, crveni mravi i argentinski mravi. Srećom, termiti ovdje nisu uobičajeni.

Mravi su društvena bića koja žive u kolonijama. Kada temperature porastu, postaju veoma aktivni. Zbog toga je proleće „sezona mrava“.Faraonski mravi su izuzetno dosadni, unatoč svojoj maloj veličini (samo 2 mm). Oni su svejedi, a njihova inteligencija u odabiru doma otežava ih pronalaženje i uništavanje.

 

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here