Poznato je da je najmoćniji čovjek manjeg entiteta u Bosni i Hercegovini, Republike Srpske, Milorad Dodik koji je do sada u više navrata bio premijer i predsjednik ovoga entiteta ,a  sada je na poziciji člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda. Poznata je njegova retorika o stalnoj želji za otcepljenjem Republike Srpske i pripajanju iste Srbiji, ali to su njegove priče samo prije izbora jer je i on sam svjestan da od toga nema ništa, jer to ne dozvoljava famozni Dejtonski sporazum.

U posljednje vrijeme je veoma aktivna na društvenim mrežama i njegova kćerka Gorica koja svako malo podiže veliku prašinu sa nekim svojim objavama, pa je tako sada prvo objavila tvit koji se ticao vremena kada je radila za Vladu Republike Srpske, a u tvitu je napisala:

”Kada sam radila u Vladi, najveći kritičari mog postojanja tamo su bile one koje su preko kreveta dobile svoja radna mjesta. Tada sam se uvjerila u onu – ko o čemu, ku**a o poštenju. S tim se susrećem i dan danas, kako u životu, tako i na mrežama”

Zatim je kćerka najmoćnijeg čovjeka u Republici Srpskoj već u sljedećem tvitu, uz jednu fotografiju iz djetinjstva na kojoj se nalazi u naručju svoga oca Milorada dodala i ovo:’‘ Sve sto napišem, stojim iza toga, a vi okrećite to, kako kome odgovara. Analizirajte svaku riječ dobro, kad me već pomno pratite, da ne propustite nešto što pišem između redova”– Mnogi smatraju da se Gorica već polako priprema za političku karijeru i za zbore koje su već iduće godine, a mnogi smatraju da su joj ambicije da naslijedi svoga oca u svakom smislu, kada je politika u pitanju