Trećeg dana duša se penje na nebo i mora proći kroz nebo, doći do Božjeg prijestolja i doći do Isusa Krista, a 40. dana duša će se odlučiti da li je na svjetlu ili u tami. do uskrsnuća ili posljednjeg suda.

 

Govoreći o samom iskustvu, prvosvećenik Stavrofor Stupar je rekao da postoji još jedno iskustvo – takozvana klinička smrt, gdje se duša odvaja od tijela i vraća u tijelo, a to je nešto sasvim drugo.

 

 

To je ljudski zadani vremenski okvir, ali duša ima drugačiji osjećaj vremena ovisno o tome čime pokojnik obogaćuje svoju dušu – svetim vrlinama i svetim darovima koji slave Boga ili problemu te duše u odnosima s drugima Totalna ravnodušnost i Bog. Posvećuje li se duša za života božanskim tajnama i molitvama ili ostaje krajnje siromašna i nalazi se siromašna i bijedna.

 

Tih 40 dana duša je s ova dva anđela – anđela čuvara kojeg smo dobili na krštenju i anđela kojeg je Bog poslao da uzme dušu. Tada se uzima duša – pokazuje svu ljepotu kraljevstva nebeskog i prijestolja Božjeg ili se također odvodi na mjesto duša koje nisu ispunile svoju svrhu i poslanje, a to je ljubav i sjedinjenje s Bogom , i gurnuti su u tamu, u Nastao je škrgut zubi i gorki plač. Duša vidi oboje i dolazi Kristu, koji odlučuje gdje će duša biti dalje. Ostatak pročitajte OVDJE

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here