Kada su u pitanju svadbe u našim krajevima, te pokloni i koverte sa novcem, mnogim ljudima je veoma važno da se ne obrukaju na taj način i sa cifrom koju izdvoje, pa je tako Radimila iz Njemačke došla na jednu svadbu u Srbiju, ali se nije bila najbolje provela. Ona je sa svoju bratanicu bila izdvojila 200 eura, ali to ipak nije bilo dovoljno da se ne osjeti neprijatno, te je to svoje cijelo iskustvo u vidu ispovijesti podijelila na društvenim mrežama prije nekoliko godina, te vam njenu priču sada i mi prenosimo:

Kad živiš “preko bare”, svi misle da si pun para i da samo sipaš. Bilo je tako devedesetih, jer tada je u Srbiji i Bosni bilo nemoguće zaraditi više od nekoliko maraka mjesečno, otprilike, narod se krpio, a zapadna Evropa koliko god bila skupa, opet je bila nivo za zemlje na Balkanu. Dođeš ovdje sa onim što ti ostane tamo, pa si car. Častiš, kupuješ poklone i svi sretni. A onda ostariš. Neko se razboli, trošiš pare na ljekare, krpiš kraj s krajem. Ja sam ostala bez muža, sin je skoro sve prokockao. Raspali smo se kao porodica, ja sam sama pod stare dane ostala da radim.”

Kako kaže, bila je dobila poziv svoje bratanice iz Kruševca da dođe na njenu svadbu, te joj je ona potvrdila da će doći, ali kako kaže, bilo ju je veoma strah i sramota da se ne obruka. ako je otkrila, ponijela je 200 eura jer nije imala više, a u stvari, kako je priznala, ima više, ali morala je da nešto ostavi sa strane i za sebe, jer ne zna nikada kada će zanemoćati i neće više biti u stanju da radi. Kako kaže, ne može da zna šta će biti sutra, a nekako sumnja da će mladi rođaci joj potrčati da joj pomognu.

Ostatak pročitajte OVDJE

 

 

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here