Nikada ne znamo šta nas čeka kada novi dan krene, a čudne situacije uvijek mogu da se nađu iza ugla, a da ni nemamo pojma o tome. Obzirom da danas postoji internet, vrlo brzo svi čujemo za takve stvari, a one postanu vrlo viralne u roku nekoliko minuta. Ipak, ono što se desilo ovom beogradskom taksisti, vjerojatno će mu ostati u sjećanju do kraja života, ali će ga ljudi sada često i prepoznavati jer je preko noći postao poznat u javnosti zbog onoga što mu se desilo.

Željko Cvetojević nije mogao ni u ludilu zamisliti šta će mu se desiti kada je tog dana preuzeo smjenu od svog kolege i da će mu se život okrenuti za 180 stepeni, Naime, on je za medije ispričao kako je dan krenuo kao i svaki drugi, sve dok mu u automobil nije sjelo četvoro ljudi, od kojih je jedna bila trudna djevojka. Ništa tu ne bi bilo toliko čudno da se ona nije počela namještati. Naime, kada su ostavili troje putnika, ostali su sami u autu, a vožnja do bolnice je trajala još nekih 7-8 minuta. Međutim, kada su stigli do bolnice, porođaj je već bio u toku, a onda je dotrčalo i medicinsko osoblje koji su završili porod.

Željko se u toku vožnje sav pogubio, ali je ipak pokušavao da je oraspoloži i da joj podršku nekako, a dosta mu je laknulo kad mu je rekla da joj je to već peti porod, jer je znala šta radi. On kaže da žena nije puno pričala, ali je za njega jedna od najhrabrijih jer je porod izdržala sama, što je za njega bilo nešto nevjerojatno.

Preporuke