Sjajni pjevač narodne glazbe Dušan Kostić okončao je svoj život na tragičan način i pod okolnostima koje su ostale prekrivene velom tajne. Kratko izvješće vlasti nije puno otkrilo. “Bilo je to u 18.50, 13. svibnja 1996.”, navodi se u kratkom policijskom izvještaju. Navodi se da je Dušan “viđen kako skače preko ograde pančevačkog mosta, između stupaca 39 i 41, odakle se više nije pojavio živ”.Davno je otišao, nenajavljen i neočekivan je bio to događaj. Pravi razlozi su vjerojatno što nitko nikada neće znati, a njegova supruga Nevenka i njihove kćeri tvrde da se ne razumiju baš puno. U cijelom je slučaju puno nelogičnosti. Jedini svjedok navodnog samoubojstva, nije u potpunosti siguran da je to bio Duško. Izjavio je da je vidio samo čovjeka kako skače – otkrila je Nevenka odjednom.

Na mjestu događaja pronađena je Dučkova torbica s osobnim dokumentima. Nekoliko dana nakon tragedije stiglo je kratko pismo na adresu gospođe Nevenke, kao i adresa kuće Duškovih roditelja u Leskovcu i žene s kojom je živio posljednjih dana – volim te, oprosti mi. Na koverti nije bilo ni potpisa ni pečata.

Duško Kostić (Leskovac, 7. siječnja 1953. – Beograd, 13. svibnja 1996.) bio je srpski pjevač narodne glazbe, poznat po pjesmi Sačuvaj tajnu ljubavi moja. Rođen je u Leskovcu, ali kad je bio mlad preselio se u Mali Mokri Lug, blizu Beograda. Tu je započeo svoju pjevačku karijeru. Kratko je surađivao s Južnim vjetrom.

13. svibnja 1996. Duško Kostić počinio je samoubojstvo skokom s Pančevačkog mosta u rijeku Dunav i utapanjem. Imao je 44 godine. Njegovo tijelo nikad nije pronađeno. Iza sebe je ostavio suprugu Nevenku i dvije kćeri.

Preporuke
Loading..