Prije nekoliko dana je krenulo i Svjestko prvenstvo u fidbalu koje se održava u Kataru i po prvi puta u istoriji ovoga takmičenja se održava u faktički zimskom periodu. Prema nekim podacima, bogata zemlja Katar je u ovo prvenstvo uložila toliko novca da toliko nije potrošeno u svim prethodnim takmičenjima. Napravljeno je nekoliko potpuno novih i najmodernijih stadiona kakvih nema na planeti, a svi u sebi imaju i posebne klime uređaje za zaštitu igrača u slučaju visokih temperatura, jer u Kataru veoma često zna da bude iznad 40 stepeni celzijusa.

Poznato je i da je su se iz naše regije na završno takmičenje plasirali Srbija i Hrvatska, pa tako već neko vrijeme postoji i medijsko prepucavanje između ove dvije reprezentacije, jer postoji i mogućnost da se ove dvije reprezentacije susretnu u samom početku nokaut faze, naravno ako prođu grupnu fazu. Posebna pažnja je naravno usmjerena na odnose među navijačima, ne samo ovih naših, sa naših prostora, za koje znamo da su skloni ekscesima i povišenim nacionalnim tenzijama, već se prate i druge grupe navijača koji su poznati po tome da često znaju da prave probleme, kao što su engleski, holandski ili njemački navijači

Tako je i poznati Youtuber iz Srbije Danilo Čoda Badnjar bio je u centru pažnje na tribinama na utakmici Hrvatska – Maroko (0:0). Čodu inače na Youtubu prati preko milion ljudi, a poznat je po svojim klipovima kako radi razne stvari na ulici. Sada je Čoda odlučio da ode na stadion u Dohi, i to da se pojavi u dresu hrvatske reprezentacije, te da se smjesti pravo među navijače ove zemlje. Bila je zanimljiva reakcija najvatrenijih pristalica Hrvatske. Oni su Čodu srdačno pozdravili i odlučili da se slikaju. Veoma hrabro, ali i pravi pozitivan primjer za mlade u regiji i za širenje ljubavi i tolerancije.

Video možete da pogledate OVDJE

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here