Koliko je osoba iz svijeta šou biznisa naprosto eksplodirala kada su izdale svoj album prvenac. Svi su pomislili da će imati zvjezdanu karijeru, ali onda iz ovih ili onih razloga jednostavno se “ugase”. To su uglavnom neki privatni problemi, ali ima i onih opcija kada vam udari slava u glavu, i jednostavno pare pojedu čovjeka. Danas baš govorimo o jednom takvom slučaju, koji se desio baš ovdje na našim prostorima, tačnije na Balkanu. Pitate se o kome je riječ? Vjerovali ili ne ova Srpska pjevačica je ostavila mikrofon, i jako dobru karijeru iza sebe, zbog svog poziva koji je završila još u srednjoj školi. 

Ona se zove Dajana Penezić, i svi se vjerovatno sjećate ove pjevačice i njenih jako lijepih pjesama. Ona je imala sreću da je na početku svoje karijere odmah sarađivala sa Marinom Tucaković, a vrlo dobro se zna da ako imate nju u timu, da vam je zagarantovan uspjeh. Izdala je svoj prvenac album pod nazivom “Ponovo”, izdvojila su se odmah 2 hita “levo, levo” i “notor”. Međutim malo ko zna da je Dajana Penezić zapravo doktor. Da, dobro ste pročitali, ona ima završenu doktorsku disertaciju i odlučila je ostaviti mikrofon, i baviti se svojim primarnim zanimanjem. Šta mislite o njenoj ideji, da li je pogriješila ili ne? Ona je sada već davne 2009 godine imala jako veliki hit pod nazivom “Adrenalin”, pjesma koja je bukvalno potopila sve regionalne top liste. 

Ona je uradila totalno nelogičan potez u tom trenutku, upisala je i završila medicinski fakultet u Beogradu. Danas je doktorica, a evo i kako izgleda:

 

Preporuke