Svjedoci smo da je pandemija korona virusa ponovo aktuelna u svijetu i da se skoro svakog dana bilježe rekordne brojke broja zaraženih, a situacija je posebno alarmantna kada je u pitanju Evropa uključujući i naš region.

Isto tako svjedoci smo da su se mnoge zemlje u Evropi ponovo odlučile za uvođenje odeđenih restriktivnih mjera, kao što su lockdown i karantin, ali isto tako i policijski sat.

Kada je u pitanju naš region situacija je isto tako alarmantan i svi stručnjaci mole građane da poštuju mejre, a to su nošenje maske, održavanje distance i zabrana okupljanja.

Naime, poznata književnica, blogerica i scenarista Biljana Srbljanović je dala svoj komentar na sve ovo, a ona je bila zaražena korona virusom, pa ona vrlo dobro zna o kakvoj se bolesti radi i istakla je kako je posebno ljuti to što građani se oglušuju na to i ne žele da nose maske.
Ona je na svom facebook profilu, nazvala one ljude koji ne nose masku idiotima i njena objava glasi:

“Još nisam upoznala osobu koja je protiv maski, a da u svemu ostalom nije potpuni idiot. Ali imaju sreće. Korona očito zaobilazi idiote, nije zainteresovana.“

Ona mje mišljenja kako je potrebna određeni mentalni sklop kod tih ljudi koji odbijaju nositi maske, a isto tako je nerviraju i oni koji masku ne nose pravilno nego samo preko usta dok njihov nos strši i to je isto po njoj neki dokaz da se oni smiju naredbama.

Istakal je isto tako da oni maske smatraju brnjicama, ali ej dodala da takvim ljduima i treba stvaiti brnjicu jer svojim ponašanjem doprinose upravo ovoj situaciji u kojoj se sad nalazimo.

Vaš komentar

Preporuke