Prije tačno tri godine je u Johanesburgu ubijen Miki Đuričić koji je tada imao 47 godina. On je srbijanskoj javnosti bio poznat kao jedan od saučesnika u ubistvu koje se dogodilo u beogradskom hotelu Interkontinental prije 21 godinu, kada je smaknut Željko Ražnatović Arkan kao i njegovi prijatelji Draga Garić i Milenko Mandić. On je tako pobjegao iz Srbije i u odsustvu je odušen na 30 godina zatvora te je za njim država izdala i Interpolovu potjernicu.

 

On se za to vrijeme skrivao u Johanesburgu gdje je također i ubijen nakon što su ga ubice sačekale na semaforu. U tom trenutku su mu samo prišle ubice, počele da pucaju, i izrešetali ga kroz otvoren prozor, a zatim su i pobjegli. Ni danas dan se ne zna o kome se radi, niti po čijem nalogu je izvršeno ubistvo Mikija Đuričića. Mnogi tako misle da u stvari radi samo o obračunu kriminalnig grupa i južnoafričkom podzemlju, ali ima također i onih koji smatraju da njegovo ubistvo ima veze i sa likvidacijom Arkana.

 

Jedan od ljudi koji su tako upućeni u svo ovo desšavanje oko ubistva Šuričića tvrdi da je Miki tada živio u Johanesburgu pod lažnim imenom i da je isto tako imao belgijska dokumenta te da je zbog toga policiji u tom gradu trebalo skoro pa mjesec dana da utvrde njegov pravi identitet.

 

 

Nakon toga što se dogodilo njegova porodica je imala bezbroj komplikacija da nejgovo tijelo vrati u Srbiju i sahrani ga i to tek tri mjeseca nakon što se desilo ubistvo. On je finansirao advokata koji je braio Gavrića pred sudom.