Svi koji vole fudbal ovih dana najviše pričaju o njemu i o Svjetskom prvenstvu koje je prije nekoliko dana započelo u Kataru, a uz koje je vezano nekoliko zanimljivih činjenica. Ovo je po prvi puta da se ovakvo takmičenje odigrava u zimskom periodu, a kako se saznalo iz medija, u ovo svjetsko takmičenje je uloženo toliko novca, da sve to iznosi mnogo više nego li je uloženo u organizaciju svih prijašnjih svjetskih prvenstava.

Do druge polovine decembra 32 reprezentacije će pokušati da se izbore za titulu najbolje na svijetu, a iz naše regije imamo dvije reprezentacije koje su kvalifikacijama izborile svoje učešće na svjetskom prvenstvu, a to su Srbija i Hrvatska koje su dobila i poprilično teške grupe.. Tako su se već u prvom kolu ovoga takmičenja desila neka velika iznenađenja kao praz Argentine od Saudijske Arabije, kao i Njemačke od Japana, a ni Hrvatsa , ni Srbije nisu baš najbolje krenule u svojim grupama. Hrvati su igrali neriješeno sa Marokom, dok je Srbija na veoma lak način izgubila dva prema nula od Brazila, koji spada među prve favorite za osvajanje ovogodišnje titule

Nakon poraza od Brazila, javnost, navijači su bili poprilično razočarani, jer su mnogi, ako ništa, očekivali bolje i borbenije izdanje Orlova, a prije same utakmice, kai i tokom utakmice, mnoge poznate ličnosti su svojim porukama pružali podršku fudbalerima Srbije, a među prvima je bio i proslavljeni glumac i režiser, Dragan Bjelogrlić. Kako se može vidjeti, on je sa svojim sinom otputovao u Katar da bodri reprezentaciju Srbije, a nakon poraza se veoma brzo oglasio, ali čini se da njega ovaj poraz baš i nije mnogo uzdrmao. On je nakon svega dao fudbalerima Srbije još veću podršku, je je objavio fotografiju uz koju je napisao: “Idemo dalje 🇷🇸💪!” – bio je jasan Bjela.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here