Iako smo se nadali da će korona virus u ljetnim mjesecima da barem malo oslabi ili nestane, to se nije desilo nego smo bili svjedoci da smo imali i drugi talas u julu mjesecu gdje je u tom periodu jedan od najvećih žarišta bio Beograd.

U tom periodu veliki dio svijeta je imao koliko toliko stabilniju situaciju, ali vidimo da je prije nekih mjesec dana došlo do naglog povećanja broja zaraženih i vidimo da se iz dana u dan situacija sve više komplikuje

Srbija kao ostatak regije se koliko toliko dobro držao ali vidimo da se i u regiji naročito u Srbiji u posljednjih nekoliko dana situacija sve više komplikuje.

Što se tiče Kriznog štaba on se nalazi u svom redovno zasjedanju i uvode se neke nove mjere kojim se nastoji pandemija koliko toliko staviti pod kontroli, a veliki je problem to što se pred nama nalaze dani i mjeseci kada mi tradicionalno slavimo slave, a na njima se uvijek okupi veliki broj porodice, prijatelja i rodbine.

Kada je u pitnaju Evropa, kod njih je broj zaraženih ogroman na osnovu dnevnog nivoa, pa su mnoge zemlje krenule time da uvode ponovo lockdown, policijski sat, a mnoge zemlje su obustavile rad restorana, kafića i veliki broj građana je zamoljeno da ostanu kod svojih kuća.

Kada je u pitanju Srbija kod nje se još uvijek ne razmatra to da se uvedu takve mjere, a doktor Predrag Kon je rekao kako je to zadnja mjera, a ona će se donijeti ukoliko ove koje su trenutno na snazi ne pokažu neke rezultate.

Vaš komentar?

Preporuke