Petorica mladih ragbijaša osuđena su na doživotne zatvorske kazne zbog ubojstva studenta prava. Slučaj koji je šokirao svijet dogodio se u Argentini, gdje je ragbijaš pretukao i ubio Fernanda Bez Sousu (18 godina).

 

Osim petorice sportaša koji će ostatak života provesti u zatvoru, trojica ragbijaša osuđena su na po 15 godina. Osmero ih je bilo u dobi od 21 do 23 godine. Brutalno ubojstvo koje se dogodilo u siječnju 2020. jedan je od najzvučnijih slučajeva u Argentini posljednjih godina.

 

Baez Sosa se posvađao s igračem ragbija dok se nalazio s prijateljima u noćnom klubu izvan grada Vila Gesel. Obje skupine su izbačene iz kluba, no nekoliko minuta kasnije ragbijaši su okružili Betsouzu, udarajući ga šakama i nogama dok je padao na tlo, a pritom su spriječili prolaznike da interveniraju i pokušaju pomoći mladiću.

 

Fernando, sin bračnog para koji je pobjegao iz Paragvaja, rekao je da je jedan od njegovih napadača vikao “crni go**o” dok su tukli bespomoćnog mladića, prema svjedocima.

 

 

Na dvotjednom suđenju u siječnju govorilo je oko 80 svjedoka. Tužiteljstvo za svih osam napadača traži doživotne kazne, dok obrana nastoji dokazati da nije bilo namjere da se mladić ubije i izbjeći najstrožu moguću kaznu. “Fernando je bio jedina žrtva ovdje. Ubili su ga na najgori mogući način, udarajući ga nogama kada ih je molio da prestanu”, rekla je Graciera Souza, majka ubijenog.

 

Društvenim mrežama kruži snimka iz sudnice i trenutka izricanja presude.

 

 

Na njemu se vidi jedan od osmorice prijestupnika, Maximo Thomson, za kojeg tužiteljstvo tvrdi da je žrtvi zadao smrtonosni udarac u glavu, u besvjesnom stanju, dok su ostali vidno izbezumljeni.

 

Osim Tomsena, na doživotni zatvor osuđeni su Ćiro Petrosi, Enzo Komeli, Matijas Beniseli i Luçano Pertosi. Blas Sinali, Airton Violaz i Lukas Pertosi suočeni su s po 15 godina zatvora.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here