U današnjem članku vam donosimo jednu zanimljivost koja se tiče zdravlja, a vjerovatno ukoliko je budete radili, a riječ je o testu da vam ona može pomoći u mnogim stvarima.

Nekoliko puta smo pisali o tome koliko je važno da pratite simbole i signale koje vam šalje vaše tijelo da nešto nije uredu sa vađim tijelom, i to možda i prije nego li otkrijete da imate nekih problema, a možda kasnije bude i prekasno.,

Ono na šta doktori vas upozoravaju jeste da morate raditi nalaze svakih šest mjeseci ili do godinu dana kako biste bili sigurni da je sve uredu sa vama.

Tu mor je u današnje vrijeme sigurno jedan od najgorih bolesti, a postoji jedan test sa dva kažiprsta koji vam može vrlo lako pokazati da li imate tu mor na plućima ili ne.

Naime ovaj test se zove Schramoth window test, a radis se tako što spojite dva kažiprsta kao što vidite na samoj slici i ukoliko imate prostor između ta dva nokta. onda je sve uredu i taj prostor mora da ima oblik dijamanta.

 

Međutim, ukoliko nemate praznog prostora između dva nokta onda bi najbolje bilo da zakažete pregled kod doktora.

Naime, oni koji ne znaju, ova bolest je takva da ona nakuplja vodu u prsstima, i samim tim vaši će nokti krenuti bubriti, što može ukazivati na to da ste boelsni, a pored tu mora moguće je da imate i srčanih problema.

Ovaj test najviše rade u Velikoj Britaniji,a njega je patentirala sestra koja se zove Ema Norton. Koliko je ovaj test popularan i koliko može da koliko toliko pokaze vjerodostojno, govori i ta činjenica da ga koriste i sami doktori sa svojim pacijentima.

Kako vi ovo komentarišete? Pišite nam

Preporuke